Foto av Lövbiff med fyllning och rotfruktsgratäng från WW ViktVäktarna

Lövbiff med fyllning och rotfruktsgratäng

6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Ska ni ha gäster i helgen? Bjud på fyllda lövbiffrullar med rotfruktsgratäng, som klarar sig själv i ugnen medan du umgås med vännerna.

Ingredienser

Potatis

4 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

1 bit(ar)

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner konserv

180 g, skivad, 1 burk

Örtkryddor

1 msk, t ex dragon, basilika, persilja

Lövbiff

500 g

Senap (dijon)

2 msk

Instruktioner

  1. Skala potatis och rotfrukter, skär i mindre bitar och lägg i en smord ugnsfast form tillsammans med pressad vitlök. Strö över salt och peppar, blanda mjölk och grädde och häll över. Sätt in i ugn 200° ca 40 min. Hacka löken, fräs lök och svamp ihop, krydda med dragon, basilika och persilja så att det blir grönt. Låt det svalna. Bred senapen på lövbiffarna och lägg fyllningen på halva. Vik ihop biffarna och stek dem 1-2 min på var sida. Servera med rotfruktsgratängen och sallad.