ViktVäktarna - Macka med tonfisk niçoise

Macka med tonfisk niçoise

7
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
Lyxig macka med tonfisk, snabbpicklad lök, ägg, och oliver. Perfekt lunchmat en varm sommardag!

Ingredienser

Lök

¼ st, röd/röda

Rödvinsvinäger

1 msk

Ägg

1 st

Sardeller (konserv)

2 st

Olivolja

1 msk, sardellolja

Senap (dijon)

½ tsk

Tonfisk i vatten

150 g, 1 burk à 200 g

Bröd ljust/vitt, typ lantbröd

2 skiva(or)

Sallad

1 dl

Oliver i saltlag

4 stor(t)/stora

Instruktioner

  1. Skiva lök tunt och blanda med vinäger och lite salt. Låt stå 10 minuter.
  2. Koka ägget. Låt svalna och halvera det.
  3. Finhacka sardeller.
  4. Blanda sardelloljan från burken med senap och avrunnen tonfisk.
  5. Rosta bröden och toppa med sallad, tonfisk, lök, ägghalvor och skivade oliver. Mal över lite peppar.