Mackor med avokado, kalkon och pocherat ägg
- Total tid
- 0:10
- Förberedelse
- 0:05
- Tillagningstid
- 0:05
- Portioner
- 4
- Svårighetsgrad
- Lätt
Få en bra start med en härlig långfrukost. Pocherat ägg, mosad avokado, tomat och kalkon på rostat bröd är riktigt gott!
-
Vatten1 liter
-
Ättika2 tsk
-
Salt1 tsk
-
Ägg4 st
-
Bröd grovt4 skiva(or)
-
Avokado1 liten(t)/små
-
Tomat1 st
-
Kalkonbröstpålägg4 skiva(or)
-
Ruccola2 dl
- Koka upp 1 liter vatten med ättika och salt. Låt vattnet sjuda, gör en virvel i det med en sked och häll försiktigt ner ägg, ett i taget. Koka ca 3 min. Lägg på hushållspapper och låt rinna av.
- Rosta bröd. Mosa avokado och bre på bröden. Lägg på tomatskivor, kalkon, ruccola och ägg. Mal över lite peppar och eventuellt salt.