ViktVäktarna - Coleslaw med äpple och koriander

Coleslaw med äpple och koriander

0
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Coleslaw är ett fantastiskt tillbehör som passar till mycket, framförallt under halvåret där grillen används flitigt. Ha den i burgare, på korven, till en grillad kött- eller fiskbit eller i en matig sallad. Denna smarriga coleslaw, gjord på vitkål, salladslök, morot och äpple, är smaksatt med citron och koriander. Dröm!

Ingredienser

Vitkål

½ st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Salladslök

2 st

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, grönt

Koriander

1 kruka(or)

Citron

1 st

Grekisk yoghurt 0%

1¼ dl

Äppelcidervinäger

2 msk

Instruktioner

  1. Strimla vitkål, morot, salladslök och äpple. Lägg allt i en skål.
  2. Hacka koriander. Riv skal och pressa saft från citron. Blanda med yoghurt och vinäger och smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda ner dressingen i kålblandningen.