Foto av Maharadjans heta räkor från WW ViktVäktarna

Maharadjans heta räkor

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härligt väldoftande och värmande gryta med lyxiga räkor.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Tomat

3 st

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Currypasta

2 msk, 1-3 msk

Skalade räkor

300 g, (1 kg med skal)

Mynta

1 msk

Instruktioner

  1. Koka riset.
  2. Strimla zucchini, tärna tomaterna och hacka lök och vitlök.
  3. Fräs lök och vitlök i olja några minuter. Tillsätt currypasta, zucchini och tomater. Låt det steka ytterligare några minuter. Spä med 1 dl vatten och låt småkoka tills tomaterna har mosat sig. Blanda ner räkorna och låt dem bli varma.
  4. Smaka av med salt och vänd i myntan. Servera med ris och sallad.