Foto av Majsplättar med räkor från WW ViktVäktarna

Majsplättar med räkor

4
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lyxiga små majsplättar med räkor och dillkvarg.

Ingredienser

Majs

200 g

Havregryn

2 dl

Ägg

2 st

Yoghurt naturell 0,5%

1 dl

Margarin flytande 80%

1 msk

Skalade räkor

4 dl

Kvarg naturell 1%

2 dl

Citron

½ st, 1-2 tsk rivet skal

Dill

2 msk

Gräslök

½ msk

Instruktioner

  1. Mixa majsen. Blanda havregryn och 1 nypa salt i en bunke. Tillsätt ägg, yoghurt och majs. Vispa till en jämn smet. Hetta upp en stekpanna med margarin och klicka ut smeten. Stek ca 1 minut per sida. Blanda kvarg med dill, citronskal, krydda med salt och peppar. Servera plättarna med kvarg, räkor och gräslök.