ViktVäktarna - Mandelpanerade laxpinnar med klyftpotatis

Mandelpanerade laxpinnar med klyftpotatis

9
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Färdigköpta fiskpinnar har inte en chans mot dessa smarriga mandel- och pankopanerade laxpinnar! Serveras med klyftpotatis och dillsås.

Ingredienser

Potatis

800 g

Rapsolja

1 msk

Dill

1 knippe(n)

Mandel

25 g

Panko ströbröd

½ dl

Citron

1 st

Paprikapulver

1 tsk

Vetemjöl

2 msk

Ägg

1 st

Lax

600 g

Turkisk yoghurt 3,5%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Klyfta potatis och blanda med olja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen 30-40 minuter.
  3. Hacka dill och mandel.
  4. Blanda ihop panko, mandel, rivet citronskal, paprikapulver och 1 msk dill i en skål. Lägg mjöl i en annan skål och krydda med salt och peppar. Vispa upp ägget i en tredje skål.
  5. Dela fisken i mindre bitar och doppa bitarna först i mjöl, sedan ägg och slutligen pankoröran. Sätt in i ugnen tillsammans med potatisen de sista 5 minuterna.
  6. Blanda ihop yoghurt, lite pressad citron och resterande dill.
  7. Servera laxen med potatis och sås.