Foto av Mandelpanerade laxpinnar med klyftpotatis från WW ViktVäktarna

Mandelpanerade laxpinnar med klyftpotatis

15
9
4
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Färdigköpta fiskpinnar har inte en chans mot dessa smarriga mandel- och pankopanerade laxpinnar! Serveras med klyftpotatis och dillsås.

Ingredienser

Potatis

800 g

Rapsolja

1 msk

Panko ströbröd

½ dl

Mandel

25 g, finhackad

Citron

½ st

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Salladskrydda

½ tsk

Vetemjöl

2 msk

Ägg

1 st

Lax

500 g

Turkisk yoghurt 3,5%

1 dl

Dill

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Klyfta potatis och blanda med olja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen 30-40 minuter.
  3. Blanda ihop panko, mandel, rivet citronskal, paprikapulver och salladskrydda i en skål. Lägg mjöl i en annan skål och krydda med salt och peppar. Vispa upp ägget i en tredje skål.
  4. Dela fisken i mindre bitar och doppa bitarna först i mjöl, sedan ägg och slutligen pankoröran. Sätt in i ugn tillsammans med potatisen de sista tio minuterna.
  5. Blanda ihop yoghurt och hackad dill. Servera laxen med potatis och sås.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!