Foto av Marinerad clementin med vaniljglass från WW ViktVäktarna

Marinerad clementin med vaniljglass

19
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Clementin i kryddig, god marinad med stjärnanis, vanilj, kardemumma och kanel. Fin färg har marinaden fått av saffranet, som också ger god smak åt denna dessert.

Ingredienser

Socker

1 dl

Vatten

2 dl

Anis

5 g, stjärn, 3 st

Vaniljstång

½ st, snittad

Saffran

½ pkt

Kardemumma

2 krm

Kanelstång

3 st

Clementin

2 st, skalad och delad

Glass 10%

2 dl, vanilj

Instruktioner

  1. Karamellisera sockret på hög värme i en tjockbottnad kastrull, slå i vattnet under omrörning och lägg i stjärnanis, snittad vaniljstång, saffran, kardemumma och kanelstänger. Låt sockerlagen koka i tio minuter. Låt det svalna. Skala clementinerna och dela på mittten. Häll sockerlagen över och låt clementinen marineras i minst en halvtimme och servera sedan tillsammans med vaniljglass.