Foto av Medelhavspaj från WW ViktVäktarna

Medelhavspaj

13
Points®
Total tid
2 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En vegetarisk paj med oliver, salladslök och fetaost. Servera den gärna med en god sallad - fräscht och gott!

Ingredienser

Margarin flytande 80%

100 g

Cottage cheese, naturell 4%

100 g

Vetemjöl

3½ dl

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 st, röd/röda

Salladslök

1 st, ca 1/2 dl strimlad

Olivolja

2 tsk

Oliver i saltlag

2 dl, 1 dl svarta och 1 dl gröna

Salladsost (feta) 10%

150 g

Ägg

3 st

Mjölk 3%

2 dl

Instruktioner

  1. Mixa samman margarin, cottage cheese och mjöl till en pajdeg. Tryck ut den i en form med löstagbara kanter. Nagga botten och låt den vila 1 timme i kylen. Förgrädda pajskalet i ugn 200° i 15 minuter, låt den därefter svalna 10 minuter. Skala och skär palsternackorna i 1 x 1 cm tärningar. Koka dem sakta 5-7 minuter i lättsaltat vatten, låt dem därefter rinna av och svalna. Skala och skär löken i tunna klyftor, fräs den i olivolja tills den mjuknar utan att ta färg, låt den svalna. Fyll pajskalet med lök, skivade och väl avrunna oliver, palsternackor och salladsost. Vispa ihop ägg, mjölk, smaksätt med salt och peppar. Slå äggstanningen försiktigt över fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen, 175° i ca 40-50 minuter tills äggstanningen stelnat och fått lite färg. Låt pajen svalna något innan den skärs i bitar. Servera med sallad.