Foto av Minipajer med mangold och tomat från WW ViktVäktarna

Minipajer med mangold och tomat

4
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Lyxa till picknicken med dessa små pajer fyllda med fetaost, tomater, mangold och dill. Passar också alldeles utmärkt på buffén!

Ingredienser

Filodeg

4 platta(or)

Olivolja

3 tsk

Mangold

200 g, eller babyspenat

Salladslök

½ knippe(n)

Vitlök

2 klyfta(or)

Färskost 11%

200 g

Ägg

2 st

Muskotnöt

1 krm

Citron

1 st

Dill

1 msk, hackad

Salladsost (feta) 25%

150 g

Cocktailtomater

12 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Dela filodegen i 36 små kvadrater, pensla dem med 2 tsk olja och lägg klä 12 små muffinsformar med 3 ark/form.
  3. Grovhacka mangold och salladslök. Finhacka vitlök. Stek mangold, salladslök och vitlök i resterande olja. Häll av ev. vätska och fördela i pajskalen.
  4. Vispa ihop färskost, ägg, salt, peppar, muskot, 1 tsk rivet citronskal, dill och fetaost. Häll smeten i pajskalen, tryck ner en tomat i varje och baka i ugn ca 10-15 minuter.

Anteckning

Receptet ger 12 st

Sök bland 1000-tals recept i vår app!