Foto av Morots- och kanelmuffins från WW ViktVäktarna

Morots- och kanelmuffins

5
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
15
Svårighetsgrad
Medel
Här har vi blandat ner riven morot som ger en spännande smak till goda muffins.

Ingredienser

Ägg

2 st

Socker

2 dl

Margarin flytande 80%

½ dl

Morot

1 st, ca 1 dl riven

Fil, mellanfil 1,5%

1½ dl

Vetemjöl

3 dl

Bakpulver

1½ tsk

Kanel

1 tsk

Florsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa samman ägg och socker.
  3. Tillsätt margarin och fil.
  4. Blanda mjöl, kanel och bakpulver och rör ner i smeten.
  5. Blanda i riven morot.
  6. Häll smeten i muffinsformar. Grädda ca 10 minuter.
  7. Blanda florsocker och kanel, strö detta över när muffinsen svalnat.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!