ViktVäktarna - Mulligatawny

Mulligatawny

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mulligatawny är en indiskinspirerad linssoppa från Skottland med otroliga smaker, bl. a. saffran, kanel, chili, koriander, ingefära och curry, med en tomat- och kokosbas.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Ingefära

1 bit(ar)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Kanelstång

1 st

Saffran

1 pkt

Koriander

2 tsk, torkad

Gurkmeja

1 tsk

Kardemumma

½ tsk

Curry

1 msk

Tomater, hela konserverade

1 förp, plommontomater

Cocktailtomater

250 g

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Röda torra linser

2 dl

Pumpakärnor

½ dl

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök och stek i olja i en stor gryta.
  2. Finhacka ingefära och chili. Tillsätt tillsammans med resten av kryddorna och låt fräsa med en stund.
  3. Tillsätt tomater, kokosmjölk och linser och låt puttra ca 15 minuter. Spä ev. med vatten, plocka upp kanelstången och smaka av med kryddor.
  4. Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna och salta lätt. Servera soppan toppad med pumpakärnorna.