Foto av Mustig färsgryta från WW ViktVäktarna

Mustig färsgryta

14
14
14
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härligt mustig köttgryta med grönsaker som får puttra med är aldrig fel.

Ingredienser

Nötfärs 10%

400 g

Schalottenlök

3 st

Rapsolja

2 tsk

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Paprikapulver

2 tsk, 2-3 tsk

Cayennepeppar

2 krm

Oregano

2 tsk

Chilisås, tomat

2 dl

Vatten

3 dl, eller buljong

Morot

3 st

Broccoli

1 stånd

Paprika

1 st, gul

Bulgur, okokt

3 dl

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Bryn färs och lök i olja. Tillsätt chili och kryddorna och låt det fräsa med. Häll på chilisås och vatten, låt det koka upp. Skala och dela morötterna i slantar, broccolin i mindre buketter. Blanda ner det i grytan och låt det sjuda ca 10 min. Blanda ner strimlad paprika. Smaka av med salt och peppar. Koka bulgur under tiden. Servera grytan med bulgur och sallad.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!