ViktVäktarna - Mustig potatissoppa

Mustig potatissoppa

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En kylig kväll kan man knappt tänka sig något mer tillfredsställande än den här mättande soppan.

Ingredienser

Potatis

500 g

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Paprika

2 st

Olivolja

1 tsk

Vatten

3 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Mjölk 0,5%

4¼ dl

Schalottenlök

4 st

Kalkonbacon

100 g

Instruktioner

  1. Tärna potatis, palsternacka och paprika.
  2. Hetta upp en stor gryta med olja på medelhög värme. Lägg i potatis, palsternacka och paprika och fräs under omrörning i 10 minuter eller tills det är lätt gyllenbrunt. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten, buljongtärning och hälften av mjölken och koka upp. Sänk värmen och sjud i 5-10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
  3. Lägg hälften av potatisblandningen i en skål och mixa den kvarvarande slät med stavmixer. Häll tillbaka den omixade blandningen tillsammans med resterande mjölk.
  4. Skär schalottenlöken i tunna skivor och lägg i. Rör om ordentligt och sjud i ytterligare 5 minuter.
  5. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
  6. Knaperstek bacon och strö över vid servering.