ViktVäktarna - Mustig skaldjurssoppa med krisp

Mustig skaldjurssoppa med krisp

5
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabbt ihopslängd fisk- och skaldjurssoppa toppad med krispiga brödsmulor.

Ingredienser

Rågbröd grovt med hela korn

2 skiva(or), stor(t)

Olivolja

1 msk

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Vetemjöl

2 tsk

Vatten

7 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Fiskbuljongtärning

1 st

Lax

300 g

Skalade räkor

350 g, blandade skaldjur

Dragon

1 msk, färsk

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg brödet i en matberedare och mixa till smulor. Blanda med hälften av oljan, salta och peppra och bre ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 5-10 minuter tills det blivit krispigt.
  3. Finhacka purjolök.
  4. Värm olja i en gryta och stek purjon några minuter. Blanda ner mjöl och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt vatten, matlagningsgrädde och buljongtärning. Låt koka upp och blanda ner laxen. Låt sjuda ca 2 minuter och blanda sedan ner skaldjuren. Låt allt bli varmt och smaka av soppan med hackad dragon, salt och peppar.
  5. Strö över brödsmulorna och toppa med lite mer dragon. Servera med citronklyftorna.

Anteckning

Det går lika bra att steka brödsmulorna med olja i en panna om det passar dig bättre.