Foto av Orientalisk butternutgryta från WW ViktVäktarna

Orientalisk butternutgryta

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den här vegetariska grytan är riktigt god med pumpa, kikärter och massa smak.

Ingredienser

Butternutpumpa

¾ st

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

½ msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Krossade tomater

1 förp

Grönsaksbuljongtärning

1½ st

Vatten

2 dl

Koriander

1 tsk

Kanelstång

1 st

Ingefära

3 tsk, färskriven

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Kaffegrädde 12%

½ dl

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Lime

2 st

Mandel

10 st

Koriander

1 knippe(n)

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Romansallad

½ st

Instruktioner

  1. Halvera pumpa och kärna ur. Skala och skär köttet i bitar. Skala och hacka lök och bryn i olja i en gryta. Pressa i vitlök.
  2. Häll på krossade tomater, buljongtärning och vatten. Blanda ner koriander, kanelstång och ingefära och låt puttra tills pumpan börjar mjukna.
  3. Blanda ner avrunna kikärter och kaffegrädde. Låt puttra ett par minuter till och smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och riv morötter. Finhacka chili och blanda med morötter. Pressa över limesaft. Rosta mandel och hacka grovt. Strö över tillsammans med färsk koriander.
  5. Servera grytan med morötter, sallad och en klick yoghurt.