Foto av Ört och couscoussallad med tomatspett från WW ViktVäktarna

Ört och couscoussallad med tomatspett

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Supergoda spett med köttfärs och soltorkade tomater! Tomatsåsen är ett måste till dessa goda spett och det går väldigt bra att välja en med örter exempelvis.

Ingredienser

Couscous, okokt

2 dl, gärna fullkorn

Gurka

1 bit(ar), 10 cm

Tomat

2 st

Citron

1 st, skal och saft

Lök

1 st, gul/gula

Persilja

1 knippe(n), gärna kruspersilja

Mynta

3 msk, färsk

Soltorkade tomater, torra

6 st

Olivolja

1 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Mjölk 0,5%

1 dl

Ägg

1 st

Tomatsås

2 dl

Instruktioner

  1. Tillaga couscousen enl förp. Skala och skiva gurka, tärna tomat, hacka lök och strimla örterna. Blanda den avsvalnade couscousen med grönsaker, örter och olja, smaka av med citron, salt och svartpeppar. Låt ströbrödet svälla i mjölken och strimla de torkade tomaterna. Blanda sedan färs, ströbröd, ägg och tomater. Smaka av med salt och vitpeppar. Forma avlånga biffar av färsen och trä upp dem på spett. Stek dem hastigt i teflonpanna och slå sedan på såsen. Ställ pannan i ugn, 150° ca 10 minuter, tills spetten är klara. Servera couscoussallad med spett och tomatsås. Tips! Här passar indiska cookingsåser utmärkt i stället för tomatsås.