Foto av Örtfylld kyckling med tomatsås från WW ViktVäktarna

Örtfylld kyckling med tomatsås

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stekt kyckling med senaps- och örtfyllning, och med en jättegod tomatsås till! En rätt som passar bra både till vardags och fest.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

500 g

Persilja

½ dl

Basilika

1 tsk

Oregano

1 tsk

Senap (dijon)

2 msk, 1-2 msk

Margarin flytande 80%

1 tsk

Krossade tomater

1 förp

Fraiche 5%

1 dl

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora, gröna

Instruktioner

  1. Koka riset. Skär en skåra i filéerna på längden. Blanda persilja, oregano och basilika med senap och bred blandningen i skåran på kycklingen. Krydda med salt och peppar. Stek i margarin på ganska hög värme så att kycklingen får yta och färg, sänk värmen och stek till de är genomstekta. Blanda tomater och fraiche. Värm det i en kastrull. Skiva oliverna och strö över kycklingen. Servera kycklingen med ris och blandad sallad. Tips! Om man vill lyxa till det lite kan man ha lite knaperstekt bacon på, ihop med oliverna.