ViktVäktarna - Örtig spenat- och kalkonlasagne

Örtig spenat- och kalkonlasagne

8
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lasagne är alltid gott! Och praktiskt! Under tiden den står i ugnen hinner du diska, städa undan, hjälpa till med läxor, gå ut med hunden, göra knäböj... Testa denna ljuvliga vaiant med kalkon och spenat.

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Kalkonbröstfilé

300 g

Rapsolja

2 tsk

Grönsaksbuljong

5 dl

Mjölk 0,5%

2½ dl

Spenat, färsk

200 g

Persilja

½ knippe(n)

Oregano

½ kruka(or)

Ost riven 17%

1 dl, lagrad

Lasagneplattor, färska

250 g

Havregryn

3 msk

Ägg

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Skala och hacka lök. Skär kalkon i mindre bitar. Hetta upp olja och stek kalkon och lök ca 3 minuter.
  3. Tillsätt 4 dl buljong och mjölk. Blanda ner spenat, persilja, oregano och 2 msk ost. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
  4. Täck botten av en ugnsfast form med lite av spenatsåsen. Varva sedan lasagneplattor och sås.
  5. Blanda resterande ost med 1 dl buljong, havregryn och ägg. Smaka av med salt och peppar och fördela massan på lasagnen.
  6. Grädda i ugn ca 30 minuter.