Foto av Örtkryddad kotlett med pasta från WW ViktVäktarna

Örtkryddad kotlett med pasta

12
12
12
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Örtiga kotletter serverade med pasta, tomat och örtsås. Funkar lika bra på måndagen som lördagen!

Ingredienser

Fläskkotlett, fett bortskuret

500 g, 4 st

Timjan

1 knippe(n)

Rosmarin

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 st, saft och skal

Olivolja

1 msk

Pasta okokt (typ penne)

300 g

Sockerärter

1 dl

Margarin flytande 80%

2 tsk

Fraiche 5%

2 dl

Cocktailtomater

12 st

Instruktioner

  1. Lägg fram kotletterna. Stöt timjan och rosmarin i en mortel tillsammans med salt och peppar. Tillsätt vitlök och krossa även den. Tillsätt citronskal, saft och olja. Rör samman till en jämn massa. Ta ca ¾ av röran och fläskkotletterna och lägg i en plastpåse som får marinera i 12-15 minuter. Koka pastan och förväll sockerärterna i lättsaltat vatten. Stek (torka bort överflödig marinad) kotletterna strax före servering, gärna i en grillpanna 3-4 minuter på varje sida men inte för länge då köttet lätt blir torrt. Blanda resterande örtröra med fraiche och smaka av med kryddor. Servera med pasta, sockerärter och tomater.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!