Foto av Örtpanerad kyckling från WW ViktVäktarna

Örtpanerad kyckling

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Örtkryddad kyckling med en god salviakryddad tomatsås och risoni.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

800 g

Ägg

1 st

Persilja

1 msk, finhackat

Salvia

1 msk, finhackat

Oregano

1 msk, finhackat

Margarin flytande 80%

2 tsk

Pasta okokt (makaroner)

2 dl, t ex risoni

Broccoli

1 stånd

Tomater, passerade

1 förp

Hönsbuljongtärning

1 st

Salvia

1 msk, finhackad

Instruktioner

  1. Platta ut filéerna och vänd dem i uppvispat ägg och sedan i örterna. Stek dem i margarin på svag värme. Tillaga risonin enl. förp., dela broccolin i mindre buketter och låt koka med de sista 5 minuterna. Koka upp passerade tomater, buljongtärning och 1 msk finhackad salvia till tomatsåsen och smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med risonin, sås och sallad.