Foto av Ostfylld kycklingfilé från WW ViktVäktarna

Ostfylld kycklingfilé

12
Points®
Total tid
2 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En höjdare, både till vardag och fest. Var noga med att trycka in osten i kycklingen så att den inte rinner ut.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

1 liten(t)/små

Matlagningsvin, vitt

½ dl

Basilika

1 tsk

Citron

½ st

Mjukost (smältost) 10%

1 msk

Olivolja

2 tsk

Ris, kokt

2½ dl

Instruktioner

  1. Skölj och torka filén. Djupfryst kan tina i marinaden. Blanda matlagningsvin, basilika och citronskal. Lägg i filén och låt ligga ett par timmar, ta upp och torka den torr. Skär efter ena långsidan ett snitt, en ficka i filén. Fyll den med ost och förslut öppningen med en tandpetare. Pensla med olja och grilla den på grillen eller i ugn 250° 5-8 min på var sida. Servera med ris och sallad.