Foto av Oxfiléspett och vitlökssås från WW ViktVäktarna

Oxfiléspett och vitlökssås

8
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
40 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härliga grillspett som fått ligga i marinad innan de läggs på grillen. Servera med ris och broccoli, och marinaden som sås.

Ingredienser

Oxfilé

500 g

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Lime

1 st, 1 msk saft

Chilipeppar

¼ st, röd/röda, 1 tsk finhackad

Ostronsås

6 msk

Broccoli

2 stånd

Tomat

4 st, röda och gula

Lök

1 st, röd/röda

Ris, kokt

6 dl

Instruktioner

  1. Skär oxfilén i cm tjocka strimlor och trä upp köttet på 8 blötlagda grilspett. Blanda lime, vitlök, chili samt 2 msk ostronsås till en marinad. Lägg i spetten och marinera ca 30 minuter. Ta upp spetten och spara marinaden. Grilla spetten på kolgrill, grilljärn eller i het ugn ca 3-5 minuter. Koka upp marinaden tillsammans med resterande ostronsås, sila genom finmaskig sil. Ansa, dela och koka broccolin och skiva tomater och lök. Servera grillspetten med sås, ris, broccoli och tomatsallad.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!