ViktVäktarna - Pankopanerade grönsaker med wasabidippa

Pankopanerade grönsaker med wasabidippa

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Drömmiga snacks perfekta till festen! Pankopanerade sparrisar, morötter, haricots verts och broccoli serverade med en dippsås på soja, risvinäger, wasabi, ingefära, salladslök och vitlök. En riktigt partystarter! Extra gott på våren när dessa grönsaker är i säsong.

Ingredienser

Haricots verts

2 dl

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Broccoli

1 stånd

Sparris

½ knippe(n)

Haricots verts

100 g

Vetemjöl

2 msk

Salt

½ tsk

Ägg

1 st

Panko ströbröd

2 dl

Japansk soja

2 msk

Risvinäger

2 tsk

Wasabi

1 tsk

Ingefära

1 tsk, riven

Vitlök

½ klyfta(or), pressad

Salladslök

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär morötter i stavar och broccoli i mindre buketter. Skär broccolistammen i stavar. Skär sparrisen i mindre bitar.
  3. Lägg alla grönsaker i en påse tillsammans med mjöl och salt. Skaka runt så att alla grönsaker täcks.
  4. Vispa upp ägget i en skål och häll panko på en tallrik.
  5. Doppa grönsakerna i ägget och sedan i panko. Lägg över på en bakplåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 15 minuter tills de fått fin färg.
  6. Vispa ihop soja, vinäger, wasabipasta, ingefära och vitlök. Finhacka salladslök och blanda ner.
  7. Servera grönsakerna tillsammans med wasabidippan.