Foto av Pannbiffar med ljummen spenatsallad från WW ViktVäktarna

Pannbiffar med ljummen spenatsallad

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En väldigt fräsch rätt i form av pannbiffar serverade med tomat-, feta- och olivsallad.

Ingredienser

Skinkfärs 10%

500 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Oregano

3 tsk

Olivolja

1 msk

Soltorkade tomater, torra

10 st

Lök

½ st, gul/gula

Olivolja

1 msk

Spenat, färsk

70 g

Haricots verts

200 g

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora

Salladsost (feta) 10%

150 g

Instruktioner

  1. Blanda färs med ägg och ströbröd. Tillsätt finhackad lök och rivna vitlöksklyftor. Rör till sist oregano och krydda med salt och peppar. Forma till fyra biffar.
  2. Blötlägg de soltorkade tomaterna i ca 20 minuter. Hacka löken fint. Fräs löken i oljan i en stekpanna. Lägg i spenaten och låt den fräsa med. Skär tomaterna i mindre bitar och blanda i tillsammans med oliver. Dela salladsosten i mindre bitar och strö över.
  3. Stek biffarna i olja i en panna och med den ljumna salladen.