Foto av Pannbiffar med ljummen spenatsallad från WW ViktVäktarna

Pannbiffar med ljummen spenatsallad

12
12
12
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En väldigt fräsch rätt i form av pannbiffar serverade med tomat-, feta- och olivsallad.

Ingredienser

Skinkfärs 10%

500 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Oregano

3 tsk

Olivolja

1 msk

Soltorkade tomater, torra

10 st

Lök

½ st, gul/gula

Olivolja

1 msk

Bladspenat

70 g, 1 påse

Haricots verts

200 g

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora

Salladsost (feta) 10%

150 g

Instruktioner

  1. Blanda färs med ägg och ströbröd. Tillsätt finhackad lök och rivna vitlöksklyftor. Rör till sist oregano och krydda med salt och peppar. Forma till fyra biffar. Stek biffarna i olja i en stekpanna. Gör sedan spenatsalladen. Blötlägg de soltorkade tomaterna i ca 20 min Hacka löken fint. Fräs löken i oljan i en stekpanna. Lägg i spenaten och låt den fräsa med. Skär tomaterna i mindre bitar och blanda i tillsammans med oliver. Dela salladsosten i mindre bitar och strö över. Servera biffarna med den ljumna salladen.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!