Foto av Panzanella med mozzarella och tomat från WW ViktVäktarna

Panzanella med mozzarella och tomat

5
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Italienarna är experter på att ta tillvara på rester. Detta är ett gott exempel från Toscana där dagsgammalt bröd får nytt liv tillsammans med tomat, basilika, gurka och mozzarella. Servera som förrätt eller dubbla mängden och servera som en lätt lunch i solen.

Ingredienser

Bröd ljust/vitt

100 g, surdegsbröd

Olivolja

1 tsk

Salt

1 krm

Basilika

1 tsk, torkad

Cocktailtomater

500 g

Gurka

1 bit(ar)

Mozzarella

75 g

Olivolja

1 msk

Vitvinsvinäger

1 tsk

Citron

2 tsk, pressad, pressad

Vitlök

1 klyfta(or)

Basilika

1 msk, färsk, hackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Dela bröd i mindre bitar, blanda med olja, salt och basilika. Rosta i ugn ca 10 min.
  3. Halvera tomater och skiva upp gurka. Lägg i en skål och blanda ner brödet. Låt stå ca 30 min.
  4. Vispa ihop olja, vinäger, citron och pressad vitlök till en dressing.
  5. Blanda ner mozzarella, basilika och dressing i salladen och servera.