Foto av Paprikanachos från WW ViktVäktarna

Paprikanachos

5
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Byt ut de klassiska nachochipsen till små snackpaprikor. Fyllda med en kryddig kalkonfärs och jalapeños, ostgratinerade och sedan toppade med oliver, yoghurt och koriander går de hem hos de flesta! Ha dem som mingelmat eller som tillbehör till fredagstacosen.

Ingredienser

Chilipulver

1 msk

Spiskummin

2 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Vitlökspulver

½ tsk

Lökpulver

½ tsk

Oregano

½ tsk

Rapsolja

1 tsk

Kalkonfärs 10%

300 g

Vatten

2 dl

Äppelcidervinäger

1 msk

Farinsocker

1½ tsk

Paprika

21 st, snackpaprikor

Chilipeppar

1 st, grön/gröna, jalapeño

Oliver i saltlag

8 stor(t)/stora

Ost 17%

3 dl, riven/rivet

Matlagningsyoghurt 8%

½ dl

Koriander

4 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda ihop alla torra kryddor.
  3. Värm olja i en panna och bryn färsen. Blanda ner kryddor och sedan vatten och vinäger. Låt sjuda tills vattnet och vinägern kokat in helt. Smaka av med salt och socker.
  4. Halvera paprikor, finhacka jalapeño och skiva oliver.
  5. Lägg ut paprikorna på en plåt med bakplåtspapper och lägg i kalkonfyllningen. Toppa med jalapeño och ost och sätt in i ugnen ca 10 minuter tills osten är gyllene.
  6. Toppa med oliver, yoghurt och koriander.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!