ViktVäktarna - Pasta Alfredo med kikärtsröra

Pasta Alfredo med kikärtsröra

10
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En klassisk Alfredo är pasta blandat med smör och parmesan. Här har vi gjort en lite smartare variant med en kikärtsröra smaksatt med vitlök och citron, men givetvis också parmesan! God och krämig är den och den går dessutom väldans snabbt.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, linguine

Broccoli

1 stånd

Rapsolja

1 tsk

Flingsalt

1 krm

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Olivolja

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Salt

½ tsk

Citron

1 st

Parmesanost

2 dl

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen, spara 1 dl av kokvattnet.
  2. Dela broccoli i små buketter. Hetta upp olja i en panna fräs broccolin under tiden pastan kokar. Strö över flingsalt.
  3. Lägg sköljda och avrunna kikärter i en matberedare. Tillsätt olja, pressad vitlök, salt, pressad citron och parmesan. Kör till en slät massa. Blanda ner kokvattnet. Smaka av med salt och ev. lite rivet citronskal.
  4. Blanda ihop avrunnen pasta med kikärtsröran och broccoli och servera.