Pasta carbonara med kalkonbacon

Total tid
0:20
Förberedelse
0:10
Tillagningstid
0:10
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Pasta carbonara är den perfekta vardagsrätten. Snabbt, lätt och gott! I denna carbonara har vi valt kalkonbacon som är ett smarrigt alternativ till det vanliga.
Ingredienser
  • Pasta okokt (typ spaghetti)
    250 g
  • Schalottenlök
    1 st
  • Vitlök
    1 klyfta(or)
  • Kalkonbacon
    200 g
  • Margarin flytande 80%
    1 tsk
  • Äggula
    2 st
  • Matlagningsgrädde 4%
    2 ½ dl
  • Parmesanost riven
    1 dl
  • Broccoli
    1 stånd
Instruktioner
  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla bacon.
  3. Hetta upp en stekpanna med margarin och fräs lök, vitlök och bacon ett par minuter.
  4. Blanda äggulor med matlagningsgrädde och riven parmesan. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda ner pastan i pannan med lök och bacon. Häll på äggblandningen och blanda runt, låt det inte koka.
  6. Koka broccoli hastigt i lättsaltat vatten. Servera till carbonaran.
Anteckning
Toppa med nymalen svartpeppar och riven parmesan.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!