Foto av Pasta Carbonara med skinka från WW ViktVäktarna

Pasta Carbonara med skinka

11
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Spännande variant på Pasta Carbonara med rödkål och valnötter. Rödkålen ger härlig färg och valnötterna en god och nötig smak.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

300 g

Rödkål, färsk

50 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Skinka

200 g, rökt

Rapsolja

1 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Äggula

1 st

Valnötter

4 halv(t)/halvor

Instruktioner

  1. Koka pastan enl. förp, lägg i rödkål och låt koka med sista minuten. Hacka lök och vitlök, tärna skinkan och fräs i oljan ett par minuter. Häll på grädde, mjölk och rör ner äggulan. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över pastan. Toppa med hackade nötter. Servera med sallad