ViktVäktarna - Pasta crema di funghi

Pasta crema di funghi

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Den här måste du bara testa! En riktigt god och smakrik svamppasta med parmesan och persilja. Variera gärna med olika sorters svamp, välj de sorter du gillar.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Lök

½ medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

250 g

Ostronskivling

250 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Matlagningsvin, vitt

½ dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Parmesanost

1 dl

Bladpersilja

2 msk, hackad

Sallad

70 g

Polkabeta

1 st

Gulbeta

1 st

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och skiva svamp. Stek lök i rapsolja och pressa ner vitlöksklyftor. Tillsätt svampen och stek tills den är mjuk.
  3. Tillsätt matlagningsvin och buljongtärning och koka ihop. Häll i matlagningsbas, salt och peppar och låt puttra en stund. Smaka av med mer salt och peppar.
  4. Häll den kokta pastan i svampsåsen, tillsätt parmesanost och persilja och rör ihop.
  5. Skala och hyvla gulbetor och polkabetor tunt och blanda med salladen. Servera pastan tillsammans med sallad.

Anteckning

Toppa eventuellt med mer parmesan innan servering. Det är också gott att rosta pinjenötter och strö på.