ViktVäktarna - Pasta med chili och kikärter

Pasta med chili och kikärter

5
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En god pastarätt som går snabbt att slänga ihop med kikärter, broccoli, chili och ruccola.

Ingredienser

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

6 dl

Lök

1 st, röd/röda

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Citron

½ st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Broccoli

1 stånd

Vatten

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och lägg sedan tillbaka pastan i kastrullen.
  2. Skala och finhacka lök. Hetta upp en stekpanna med olja och stek löken tills den mjuknar. Tillsätt pressad vitlök, citronskal och finhackad chili, stek vidare under omrörning i 30 sekunder.
  3. Tillsätt avrunna och sköljda kikärter, broccolibuketter, vatten och smula i buljongtärning. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Täck över och låt koka i 2 minuter eller tills broccolin börjar mjukna.
  4. Rör ner kikärtsblandning och ruccola i kastrullen med pasta. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.