Pasta med rökt lax och grönkål

Pasta med rökt lax och grönkål

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Tuggig grönkål, syrligt äpple, vitlök och rökt lax i en krämig sås är en riktigt härlig kombination. Dessutom är den snabblagad - en perfekt vardagsrätt.

Ingredienser

Grönkål

250 g

Schalottenlök

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Lax kallrökt

300 g

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, syrligt

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g

Rapsolja

2 tsk

Äppelcidervinäger

2 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Skölj, riv av och finhacka grönkålsbladen. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla lax och tärna äpple.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek lök och vitlök ett par min. Tillsätt vinäger och låt den koka in. Vänd ner grönkål och fräs under omrörning. Salta och peppra.
  4. Häll matlagningsbas över kålen. Tillsätt lax och äppeltärningar och låt sjuda ett par min tills laxen blivit varm. Smaka av med pressad citron och ev mer salt och peppar. Blanda runt såsen med den avrunna pastan.