ViktVäktarna - Pasta med skink- och paprikasås

Pasta med skink- och paprikasås

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En smaskig vardagsrätt som passar både stora och små. Har du andra grönsaker som ligger och skräpar, grilla dem snabbt i en het ugn och blanda ner i pastan.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Fraiche 5%

2 dl

Köttbuljongtärning

½ st

Paprikapulver

1 tsk

Skinka

180 g, rökt

Grillad paprika i lag (utan olja)

360 g, 1 burk à 500g

Vitkål

400 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka upp fraiche och buljong och krydda med paprikapulver.
  3. Strimla skinka och skär den grillade paprikan i bitar, lägg ner det i kastrullen med fraiche och buljongtärning. Låt puttra ett par minuter.
  4. Riv vitkål och morötter och servera till pastan och skinksåsen.