Pasta- och sparrissallad med halloumi

Pasta- och sparrissallad med halloumi

12
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig härlig sommarsallad med pasta, sparris, halloumi och en enkel dressing. Pastan sköter sig själv, dressingen slänger du ihop på ett kick och halloumin steks klar på några minuter - perfekta rätten när man inte vill stå inomhus och laga mat utan istället lägga tiden på att njuta ute i sommarvädret!

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

4 dl

Sparris

1 knippe(n)

Gröna ärter

2½ dl

Ruccola

70 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Halloumi

200 g

Rödvinsvinäger

¾ msk

Olivolja

1 msk

Vatten

1 msk

Socker

1 krm

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela sparris i mindre bitar och blanda ner sparris och ärter i pastavattnet när 2 min återstår. Häll av vattnet och lägg pasta, ärter och sparris på ett fat. Blanda ner ruccola.
  3. Hetta upp margarin i en panna och stek halloumiskivor.
  4. Vispa ihop vinäger, olja, vatten och socker till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen och servera till halloumi.