Foto av Pasta paella fest från WW ViktVäktarna

Pasta paella fest

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
Smakrik pasta med både kyckling, räkor och musslor. Passar lika bra till fest som till vardags.

Ingredienser

Pasta okokt (makaroner)

4 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Fiskbuljongtärning

1 st

Saffran

1 pkt

Lök

2 st, gul/gula

Olivolja

1 tsk

Kycklingkött utan skinn tillagat

400 g

Skalade räkor

2 dl

Tomater, hela konserverade

1 förp

Paprika

1 st, röd

Sockerärter

75 g

Vin, vitt torrt

2 dl

Vatten

2 dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Persilja

1 knippe(n)

Musslor konserv

200 g

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Instruktioner

  1. Koka upp anpassad mängd vatten med grönsaksbuljongtärning och salt till pastan (gärna penne).
  2. Tillsätt saffran och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Finhacka och fräs en lök mjuk i olja, tillsätt kycklingkött i mindre bitar.
  4. Låt allt steka samman i ett par minuter. Rör ner tomater, paprika i bitar och delade sockerärter.
  5. Koka upp en lag av vitt vin, vatten, fiskbuljongtärning, 1 klyftad gul lök, vitlökskyftor och hackad persilja. Lägg i musslorna (1 kg = 200 g ätlig del) och låt sjuda under lock ett par minuter tills de öppnar sig. Blanda pasta, räkor, kycklingblandningen och avrunna musslor. Servera medan allt är varmt.
  6. Lägg i musslorna (1 kg = 200 g ätlig del) och låt sjuda under lock ett par minuter tills de öppnar sig.
  7. Blanda pasta, räkor, kycklingblandningen och avrunna musslor. Servera genast medan allt är varmt.
  8. Tips! Kokas färska musslor ska de slutna musslorna kokas och använd de som öppnat sig när de är färdigkokta!