Foto av Pavlova med rabarbermousse och jordgubbar från WW ViktVäktarna

Pavlova med rabarbermousse och jordgubbar

9
Points®
Total tid
3 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Vem gillar inte en riktigt god pavlova? Testa denna löjligt goda med en mousse gjord på rabarber, apelsin och grädde, och toppad med en massa jordgubbar - en riktig sommardessert!

Ingredienser

Äggvita

4 st

Citron

1 klyfta(or), ca 1 tsk saft

Honung, flytande

2 msk

Rabarber

500 g

Apelsin

1 st

Kanel

1 krm

Ingefära

1 krm

Socker

¾ dl

Mellangrädde 27% ovispad

3 dl

Jordgubbar

2 liter

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa äggvitor till hårt skum i en bunke. Häll i citronsaft och honung och fortsätt vispa tills den blir seg och glansig.
  3. Bre ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Gör den gärna lite högre i kanterna. Sätt in marängen i ugn och sänk genast värmen till 125°. Grädda i 1 ½ timme. Stäng av ugnen, men låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
  4. Dela rabarber i små bitar. Sjud den tillsammans med pressad apelsin och rivet skal. Krydda med kanel, ingefära och socker. Sjud under lock i 15 minuter. Koka sedan livligt under omrörning tills det blir en puré. Låt kallna och blanda med ganska hårt vispad grädde.
  5. Bre moussen på marängbotten och toppa med halverade jordgubbar.