Foto av Pavlova med rabarbermousse och jordgubbar från WW ViktVäktarna

Pavlova med rabarbermousse och jordgubbar

8
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
3 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Vem gillar inte en riktigt god pavlova? Testa denna löjligt goda med en mousse gjord på rabarber, apelsin och grädde, och toppad med en massa jordgubbar - en riktig sommardessert!

Ingredienser

Äggvita

4 st

Citron

1 klyfta(or), ca 1 tsk saft

Honung, flytande

2 msk

Rabarber

500 g

Apelsin

1 st

Kanel

1 krm

Ingefära

1 krm

Socker

¾ dl

Mellangrädde 27% ovispad

3 dl

Jordgubbar

2 liter

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa äggvitor till hårt skum i en bunke. Häll i citronsaft och honung och fortsätt vispa tills den blir seg och glansig.
  3. Bre ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Gör den gärna lite högre i kanterna. Sätt in marängen i ugn och sänk genast värmen till 125°. Grädda i 1 ½ timme. Stäng av ugnen, men låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
  4. Dela rabarber i små bitar. Sjud den tillsammans med pressad apelsin och rivet skal. Krydda med kanel, ingefära och socker. Sjud under lock i 15 minuter. Koka sedan livligt under omrörning tills det blir en puré. Låt kallna och blanda med ganska hårt vispad grädde.
  5. Bre moussen på marängbotten och toppa med halverade jordgubbar.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!