Foto av Pestofyllda paprikor från WW ViktVäktarna

Pestofyllda paprikor

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Paprikor fyllda med underbar grönsaksröra. Missa inte basilikan och pinjenötterna som är sjärnorna i rätten.

Ingredienser

Pasta okokt (risoni)

2 dl

Paprika

4 st, gula/röda

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Grönsaksbuljong

½ dl

Pesto

2 msk

Basilika

2 msk, färsk, hackad

Pinjenötter

2 msk

Instruktioner

  1. Koka pastan och låt den svalna. Dela paprikorna på mitten, ta bort kärnorna. Lägg dem med den urgröpta sidan upp i en form. Sätt in i ugn 225° ca 10 minuter, tills paprikorna mjuknat. Hacka squash, aubergine och vitlök. Fräs hastigt i olja, häll över grönsaksbuljongen och låt grönsakerna mjukna. Smaksätt med salt och peppar. Rör ner pesto, basilika och pasta. Fyll de varma paprikorna med grönsakspeston. Strö över rostade pinjenötter. Servera med en sallad.