Foto av Picklade rotfrukter från WW ViktVäktarna

Picklade rotfrukter

0
0
0
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Gott, nyttigt och så rätt i tiden är det att göra picklade grönsaker i alla former. Här använder vi rotfrukter. Enkelt att göra och vackert att ge bort.

Ingredienser

Broccoli

½ stånd

Polkabeta

150 g

Morot

200 g

Persilja

½ knippe(n)

Lag till picklat

7 dl, 1 dl ättika, 5 dl vatten, 1 dl socker

Lagerblad

2 st

Instruktioner

  1. Dela broccolin i små buketter. Skala och skiva polkabetor och morötter. Varva rotfrukter och persilja i en glasburk. Koka upp lagen och rör om så att sockret löser sig. Ta upp lagerbladen och häll lagen över rotfrukterna. Låt svalna och sätt på lock, förvara svalt.

Anteckning

När vi picklar räknas lagen som 0 SmartPoints då vi inte äter denna, utan att dess syfte istället är konserveringen av rotfrukterna.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!