Pilgrimsmusslor med mangosalsa

1
Total tid
12 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
2 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En fräsch, snabb, god och enkel förrätt är detta. Mango, koriander och den mjälla pilgrimsmusslan passar perfekt ihop!

Ingredienser

Mango

1 st

Paprika

½ st, röd

Koriander

1 msk, finhackad, färsk

Gräslök

1 msk, finhackad, färsk

Lime

½ st

Pilgrimsmusslor

8 st

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Skala och finhacka mango. Finhacka paprika, koriander och gräslök och lägg i en skål med mango, pressa över limesaften. Blanda väl och fördela sedan salsan i 8 skedar liknande dem man använder till kinesisk soppa.
  2. Stek pilgrimsmusslorna i olja i cirka 1 minut på varje sida eller tills de är genomstekta och gyllenbruna.
  3. Lägg en pilgrimsmussla på salsan i varje sked och servera.

Anteckning

Det går bra att byta ut färsk mango mot 1-2 dl frysta mangotärningar.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!