Foto av Pinjemuffins från WW ViktVäktarna

Pinjemuffins

3
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
15
Svårighetsgrad
Medel
Matiga muffins med soltorkade tomater och fetaost - perfekta att ta med på pikniken, eller som en del av buffébordet.

Ingredienser

Ägg

2 st

Fil, lättfil 0,5%

2 dl

Olivolja

4 msk

Vetemjöl

3 dl

Grahamsmjöl

1 dl

Bakpulver

2 tsk

Basilika

2 tsk

Salt

½ tsk

Soltorkade tomater, torra

4 st, blötlagda

Pinjenötter

2 msk

Salladsost (feta) 10%

50 g

Instruktioner

  1. Vispa samman ägg och fil, tillsätt olivolja. Blanda ner mjöl, bakpulver, basilika och salt. Fördela muffinssmeten i formar. Smula sönder fetaosten, hacka tomaterna och blanda samman. Tryck ner fetaost och tomatmix i muffinsen. Strö över havssalt och pinjenötter. Grädda i 225° ca 10-12 min.