Foto av Pocherade grönsaker med vitlöksmajonnäs från WW ViktVäktarna

Pocherade grönsaker med vitlöksmajonnäs

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En mild rätt som passar bäst på våren när grönsakerna är som allra godast.

Ingredienser

Vatten

3 dl

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Citron

1 st

Basilika

1 msk, hackad

Morot

6 medelstor(t)/medelstora, späda

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Rädisor

10 st

Sparris

250 g

Salladslök

10 st

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Majonnäs, lätt 30%

½ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Bröd ljust/vitt

4 skiva(or)

Instruktioner

  1. Häll vatten, vin och buljongtärningar i en stor kastrull. Riv i skalet och pressa i saften från citronen. Blanda ner basilika. Krydda buljongen med salt och peppar efter smak.
  2. Dela grönsakerna i bitar. Lägg morötter och palsternackor i buljongen och låt koka upp. Lägg i rädisor och sparris. Lägg till sist i salladslök och avrunna bönor. Låt allt koka långsamt. Grönsakerna ska bara precis börja bli mjuka.
  3. Pressa vitlök i majonnäsen, smaka av med salt och peppar. Rosta brödet i en torr stekpanna.
  4. Lägg upp grönsaker i djupa tallrikar. Häll över buljong. Toppa med en klick vitlöksmajonnäs och servera med bröd.
  5. Tips! Vill du ha denna rätt lite matigare kan du lägga i 1 dl mathavre i buljongen när den kokas. Du kan också servera med lax.