ViktVäktarna - Popovers med nektarin och hallon

Popovers med nektarin och hallon

2
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Denna engelska dessert heter popover och skulle kunna beskrivas som en blandning av pannkakor och Yorkshirepudding. Här i en variant med frukt som serveras med varm vaniljsås.

Ingredienser

Nektarin

2 st

Vetemjöl

75 g

Salt

1 krm

Socker

2 msk

Ägg

2 st

Vaniljsocker

½ tsk

Mjölk 0,5%

1¾ dl

Rapsolja

½ msk

Hallon

150 g

Florsocker

½ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° (varmluftsugn 180°). Sätt in en muffinsform med 12 hål i ugnen för att värmas.
  2. Kärna ur och skiva upp nektariner.
  3. Blanda mjöl, salt och socker i en stor skål. Blanda ner ägg. Tillsätt vaniljsocker och vispa samman. Tillsätt mjölken, lite i taget, under vispning.
  4. Spraya eller pensla den varma muffinsformen med olja. Fördela smeten i formarna. Stick ner nektarinskivor och hallon i smeten och grädda sedan mitt i ugnen 20-25 minuter tills kakorna har svällt, är gyllenbruna och stelnat. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen.
  5. Ta ut de varma kakorna från formen och pudra över florsocker. Servera omgående.

Anteckning

För att få perfekta popovers måste formen vara riktigt varm när du häller i smeten. Låt sedan bli att öppna ugnsluckan under gräddningen.