Foto av Porterstek från WW ViktVäktarna

Porterstek

11
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig söndagsmiddag för hela familjen. Tillagningen i ugnen är lång, men då finns tid för att umgås med familjen undertiden.

Ingredienser

Bog/märgpipa, nöt

500 g, eller fransyska

Rapsolja

2 tsk

Folköl 3,5%

1 burk(ar), 33 cl porter

Saft

½ dl, koncentrerad svart vinbärssaft

Japansk soja

3½ msk, kinesisk

Enbär

¼ msk, 5 styck

Timjan

½ tsk

Köttbuljongtärning

1 st

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Potatis

800 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Instruktioner

  1. Bryn köttet på båda sidor så att du får en fin stekyta. Häll sedan i porter, svartvinbärssaft, soja, kryddor och smula i buljongtärningen. Skiva lök, vitlök och häll i. Låt koka på svag värme i 90 minuter, vänd sida på steken efter halva tiden. Koka potatisen och gör en sås på skyn med grädde. Servera potatis och kokta grönsaker till.