Foto av Pumpapannkakor från WW ViktVäktarna

Pumpapannkakor

7
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En riktig höjdarfrukost en regnig höstmorgon med en lite annorlunda variant på pannkakor. Söt pumpa tillsammans med varma kryddor som kanel, ingefära och nejlika är en fantastisk kombination!

Ingredienser

Pumpa (vintersquash)

250 g

Vetemjöl

3 dl

Bakpulver

1½ tsk

Kanel

1 tsk

Ingefära

½ tsk, mald

Kryddnejlika

1 krm, mald

Muskotnöt

1 krm, mald

Salt

½ tsk

Fil, lättfil 0,5%

3 dl

Ägg

2 st

Rörsocker

3 msk

Margarin flytande 80%

1 msk

Florsocker

2 tsk

Instruktioner

  1. Skala, dela och koka pumpan. Mosa den och låt kallna helt.
  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver, kryddor och salt.
  3. Vispa ihop fil och ägg och blanda ner mjölblandningen, pumpapuré och socker.
  4. Värm en panna med margarin och stek plättar gyllene. Pudra över florsocker.

Anteckning

Kokar du pumpan dagen innan går pannkakorna snabbt att slänga ihop.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!