Foto av Pytt i panna med rökt tofu från WW ViktVäktarna

Pytt i panna med rökt tofu

8
4
1
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Gillar du att dra fram en påse pytt ur frysen på vardagskvällen? Det är ju bara så smidigt! Men genom att vara lite smart och tärna dina egna rotfrukter och grönsaker dagen innan kan du få en mycket godare, hemmagjord pytt nästan lika fort som fryspåsen. Dessutom kan du själv bestämma vad du vill ha i den. Här är en vegetarisk variant med rökt tofu som ger mycket god smak till rätten.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

500 g

Rotselleri

400 g

Lök

1 st, gul/gula

Rökt tofu

230 g

Cocktailtomater

250 g

Rapsolja

2 tsk

Ägg

4 st

Instruktioner

  1. Skala och tärna sötpotatis och rotselleri smått. Skala och hacka lök. Tärna tofu. Halvera tomater.
  2. Hetta upp en djup panna med olja och fräs lök några minuter. Blanda ner sötpotatis och rotselleri och stek ca 20 minuter, tills de är mjuka och gyllene. Blanda ner tofu och låt den stekas med tills den fått lite yta. Blanda ner tomater och låt dem steka med de sista 5 minuterna.
  3. Häll upp ca ½ cm vatten i en stekpanna och låt det bli varmt. Knäck ner äggen och låt dem steka tills vitan blivit fast.
  4. Servera pytten toppad med ägg.

Anteckning

Använd två pannor eller stek lite i taget så att allt får fin yta.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!