Foto av Quesadillas med kalkon och paprika från WW ViktVäktarna

Quesadillas med kalkon och paprika

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Quesadillas fyllda med jerkkryddad kalkon och grönsaker och så en massa ost, såklart! Fredagsmat i ett nötskal!

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

350 g

Timjan

1½ tsk, torkad

Kryddpeppar

1½ tsk

Paprikapulver

½ tsk

Lök

1 st, röd/röda

Paprika

2 st

Rapsolja

2 tsk

Tortillabröd

4 stor(t)/stora

Ost riven 17%

4 dl

Sallad

2 dl

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Strimla kalkon och blanda ihop med timjan, kryddpeppar och paprikapulver.
  2. Skiva lök och paprika tunt.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek lök och paprika en stund. Blanda ner kalkonen och låt steka med tills den är genomstekt.
  4. Lägg lite av kalkon- och grönsaksblandningen och osten mellan två tortillabröd och stek i en torr panna tills brödet blivit knaprigt och osten smält. Upprepa med de andra två bröden.
  5. Skär upp dem i mindre bitar och servera med sallad och limeklyftor.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!