Foto av Quinoapizza från WW ViktVäktarna

Quinoapizza

12
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Vill du imponera på dina gäster i helgen så gör denna pizza med quinoabotten. Den är lite pillig och kladdig, men resultatet blir såå gott!

Ingredienser

Quinoa, okokt

3 dl

Bakpulver

1 tsk

Olivolja

2 msk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

2 krm

Cocktailtomater

400 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Balsamvinäger

1 msk

Honung, flytande

1 tsk

Ost riven 17%

2 dl

Ruccola

70 g

Pesto

2 msk

Cocktailkapris

20 st

Instruktioner

  1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela tomater på hälften, lägg i en skål, pressa över vitlök. Ringla över balsamvinäger och honung och blanda runt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn i ca 10 minuter.
  3. Mixa quinoan med stavmixer tillsammans med bakpulver, olja, salt och peppar. Mixa till en jämn smet som du delar upp i 4 bollar. Tryck försiktigt ut till 4 små pizzabottnar på bakplåtspapper.
  4. Lägg på en plåt och grädda i ugn ca 10 minuter. Ta ut, strö över ost och ställ in i ugn tills osten blivit gyllenbrun.
  5. Lägg på tomater och ruccola. Klicka på pesto, strö över kapris och servera genast.

Anteckning

Givetvis går det utmärkt att byta toppings på pizzan. Ta dina favoriter men tänk på att ha mycket grönt, det är både hälsosamt, gott och snyggt!