Foto av Rabarberchutney från WW ViktVäktarna

Rabarberchutney

3
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Lätt
När det är säsong finns det så mycket du kan göra med rabarber. Här är ett gott recept på rabarberchutney som är gott att äta till grillat i sommar.

Ingredienser

Rabarber

500 g

Äpple

½ medelstor(t)/medelstora

Lök

2 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Honung, flytande

¾ dl

Ingefära

2 tsk

Curry

2 tsk

Balsamvinäger

2 msk

Instruktioner

  1. Skär rabarbern i mindre bitar. Skala och finhacka, äpple lök och vitlök. Finhacka chilin. Lägg rabarber, äpple lök, vitlök och chili i en kastrull. Häll på honung, vinäger, ingefära och curry, låt det koka på svag värme ca 20 min, tills det tjocknat lite. Smaka av med salt och ev mer ingefära. Häll upp på burkar och förvara i kyl. Gott som tillbehör till grillad kyckling och kött. Passar också som glace i slutet av grillningen, pensla på kött, kyckling och grönsaker.