Foto av Rabarberkaka med pistagefrosting från WW ViktVäktarna

Rabarberkaka med pistagefrosting

10
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
En väldigt vacker och god kaka med en sockerkaksbotten under ett lager av rabarber, kvargfrosting och hackade pistagenötter.

Ingredienser

Rabarber

400 g

Socker

1 msk

Margarin 80%

75 g, rumsvarmt

Socker

1¼ dl

Ägg

1 st

Vetemjöl

4 dl

Bakpulver

2 tsk

Vaniljsocker

2 tsk

Mjölk 0,5%

1¼ dl

Margarin flytande 80%

2 tsk

Ströbröd (skorpmjöl)

1 msk

Margarin 80%

50 g

Kvarg vanilj 0,2 %

250 g

Pistagenötter

30 g, skalade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala och skär rabarbern i bitar. Smält dem i en kastrull tillsammans med 1 msk socker under omrörning. Låt svalna.
  3. Vispa margarin och socker vitt och poröst, rör ner ägg.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i ugn ca 45 min. Ta ut och låt svalna. Ta loss kakan från formen.
  5. Smält margarin till frostingen och låt det svalna. Rör ner kvarg. Hacka nötterna och blanda ner hälften i frostingen.
  6. Bre ut rabarbern på sockerkakan och sedan frostingen ovanpå. Låt stelna i kylen en stund. Strö över resterande nötter och servera.